Разкриха още две оранжерии за коноп

Публикувано на вт, 20 окт. 2020
5761 четения

Оранжерия с растения от рода на конопа откриха павликенски полицаи на адрес в Бяла черква. В събота сутринта при специализирана полицейска операция за противодействие отглеждането и разпространението на наркотични вещества е извършена проверка в имот, собственост на 67-годишен мъж. При претърсването униформените откриват оранжерия с 62 контейнера с растения от рода на конопа, с различна височина. Обраната листна маса и плодни цветни връхчета са около 9 килограма.
При полеви наркотест растенията реагирали на канабис. В помещението е намерен и чувал с листна маса, с тегло около 40 грама. Иззети са водни помпи, контролер за управление на вентилаторите, схема с диаграма за растеж и др. вещи, имащи отношение към извършваната престъпна дейност.
Същия ден в хода на същата операция е извършена проверка и в имот в Михалци, ползван от 33-годишен мъж от Бяла черква. Там са намерени и иззети още около 10 кг листна маса, която при полеви наркотест е реагирала на канабис, и уреди и пособия за отглеждането му. Двамата ползватели на имотите са задържани с полицейски мерки до 24 часа. Започнато е досъдебно производство. В събота при извършена проверка в жилище в областния град, обитавано от 18-годишно момиче от Левски, са намерени и иззети около 3 грама прахообразно вещество, което при полеви наркотест е реагирало на метаамфетамин.
По случая е започнато досъдебно производство.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново