Разбиха депо с 200 кг марихуана, разпространявана сред ученици

Публикувано на вт, 13 Дек. 2022
1490 четения

Депо с близо 200 кг марихуана е открито в частен дом в лясковското село Джулюница при специализирана полицейска операция. Това обявиха на брифинг от Окръжна прокуратура – В. Търново, и Областната дирекция на МВР. Шест лица са привлечени като обвиняеми за притежание и разпространение на наркотични вещества.
Първоначално са заловени двама дилъри – на 16 г. и 21 г., които са разпространявали марихуана сред ученици в Г. Оряховица и Лясковец. След това е задържан 31-годишен мъж, на когото дилърите са се отчитали веднъж седмично. Арестувано е и лицето, което е осигурявало стоката – мъж на 30 г., в когото са открити 3 кг марихуана. Задържаният е криминално проявен.
„Стигнахме до основния разпространител, т. нар. депо, намиращо се в частен дом в Джулюница. Намерени са около 200 кг суха маса марихуана. Оттам тя се е доставяла на дилъра, а той на лицата на по-ниските нива“, уточни старши комисар Димитър Машов – директор на ОД на МВР – В. Търново. Оранжерията, от която е добита марихуаната, се намира в бивша фабрика в Джулюница.
Откритото количество е достатъчно за направата на 400 000 цигари, а цената „на улицата“ възлиза на 6 млн. лв., заяви окръжният прокурор Христо Христов. Той уточни, че процесуално-следствените действия продължават, като са разпитани и учениците, които са купували стоката от дилърите. Най-малкият от тях е на 14 г. Цената на една цигара от половин грам е между 10 и 15 лв., уточниха от държавното обвинение.
Повдигнати са обвинения на общо шест лица, като на три от тях ще бъде поискана мярка задържане под стража, уточни наблюдаващият прокурор Таня Катрева. Законът предвижда наказание между 5 и 15 г. лишаване от свобода. Работата по случая продължава.

Весела БАЙЧЕВА

сн. ОД на МВР

loading...
Пътни строежи - Велико Търново