Работи се по всички версии за смъртта на 15-годишното момиче

Публикувано на чт, 8 юли 2021
4151 четения

Работи се по всички версии относно намереното мъртво 15-годишно момиче във Велико Търново. Това заяви говорителят на Окръжната прокуратура в старата столица Илиан Благоев.

„Тялото на момичето е открито около 18,30 ч. на скалите под Къщата на алпиниста от случайно преминаващи граждани. Изяснена е самоличността на момичето и това, че става въпрос за обявеното за издирване по-рано 15-годишно момиче от региона. Започнато е разследване по чл. 115 от Наказателния кодекс, който е за умишлено убийство, но към момента не можем да потвърдим, че става въпрос за такова, работи се по всички версии – нещастен случай, самоубийство, убийство по непредпазливост или умишлено“, каза още Илиан Благоев.

В момента на мястото се извършва повторен оглед с участието на алпинисти. Все още не са готови резултатите от аутопсията, но при първоначалния оглед са открити наранявания, които се предполага, че са в следствие на падането. Край трупа на детето е намерен неговия международен паспорт, скъсан на парчета.

„Окръжна прокуратура към този момент не е задържала никого и няма привлечено обвиняемо лице“, уточни говорителят на Окръжна прокуратура – Велико Търново.

Момичето е от село Ресен. Била е ученичка в 8 клас в Професионалната гимназия по електроника “А.С. Попов” във Велико Търново. Кметът на Ресен Йорданка Колева заяви, че едва тази сутрин е научила за трагедията, но сподели, че не познава семейството.

Последно момичето е видяно вчера сутринта около 07,30 ч. в Горна Оряховица, където се е видяла с нейна позната. От този момент нататък не е била виждана, уточни наблюдаващият прокурор Радослав Косев. Той допълни, че са извършени множество действия по разследването, включително и разпити на свидетели. Предвид следствената тайна повече подробности не бяха изнесени от Окръжната прокуратура.

Весела БАЙЧЕВА  

сн. Бранимир БОНЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново