Психично болна нарязала гумите на колите пред областна администрация

Публикувано на пт, 22 Ное. 2013
919 четения

След като наръга жена с ножица и извърши още куп прояви на агресия, Ася отново е по улиците

29-годишна жена от Велико Търново е унищожила гумите на пет служебни автомобила, паркирани пред областна администрация, съобщиха от полицията. Извършителката страда от психично заболяване.
Припомняме, че в понеделник няколко автомобила, оставени през почивните дни на служебния паркинг, се оказаха със спаднали гуми. Колите били ползвани от няколко различни институции, помещаващи се в сградата на областна администрация. Общо 13 гуми били продупчени с тънък остър предмет малко над джантите.
По случая започнало полицейско разследване. В сряда криминалистите установили и отвели за разпит 29-годишна жена на име Ася. Освен колите пред областна управа, от полицията считат, че тя е отговорна и за унищожените гуми на “Фолксваген”, оставен на ул. “Ален мак” и “Опел” на бул. “България”. Собствениците ги заварили със спихнати гуми в понеделник.
Жената е разпитана като свидетел. Назначена и е психиатрична експертиза. Резултатите от нея ще определят дали ще се внесе искане за налагане на принудителни медицински мерки на психично болната. Към момента тя е пусната на свобода.
Ася не за първи път извършва противообществени деяния. Един от най-фрапантните случаи е от лятото на 2010 г., когато нападна и наръга с ножица 35-годишна жена в района на МОБАЛ. Пострадалата си вървяла по улицата, когато без никакво предупреждение и без да дава какъвто и да е повод, била нападната от Ася, която забила ножица в рамото, издърпала сако, което жертвата носела сгънато в ръцете си, нанесла още един удар с острия предмет в областта на таза и избягала. Наложило се пострадалата жена да бъде приета в болница, а Ася бе задържана и принудително настанена в психодиспансера в града. Не след дълго обаче я освободили от лечебното заведение.
Според криминалисти, тя е настанявана няколко пъти там, обикновено след поредна проява на агресия и хулиганство, включително и палеж на автомобил. Независимо от това, че очевидно е опасна за жителите на града и собствеността им, рано или късно отново се озовава по улиците. В рамките на два дни тя посегнала на 7 автомобила и е унищожила 21 гуми, но от прокуратурата смятат, че няма проблем тя да остане на свобода до изготвянето на назначената експертиза.
Пламен КАРАИВАНОВ  

loading...
Пътни строежи - Велико Търново