Психично болен открадна джип на горско стопанство

Публикувано на ср, 26 февр. 2014
534 четения

21-годишен мъж бе задържан от полицията за противозаконно отнемане на автомобил в село Буйновци. Сигнал за откраднатото возило бил подаден на тел. 112 около 16,30 ч. в понеделник. Колата е стар руски джип “УАЗ”, използван от служителите на Държавно горско стопанство – Буйновци. По случая било започнато разследване и само за два часа полицията успяла да открие автомобила. Намерили го паркиран на ул. “Георги Измирлиев” във В. Търново. Видимо по него нямало никакви щети. След разследване било установено, че колата е задигната от И. Й.
Според наши източници младежът преди дни излязъл от специализирано лечебно заведение, където бил настанен заради параноя. Той бил при баба си в с. Буйновци. Докато бил в селото, изпаднал в параноично състояние и решил да се махне от там. Уазката се оказал първото возило пред очите му.
“Колата е на пропан-бутан. Когато е студено, пали трудно и заради това колегите я оставили до сградата на ДГС на наклон, за да може да потегли по-лесно. Може би е било малко безотговорно от наша страна, понеже така не ни е непрекъснато пред очите. Ако бяхме видели някой да се навърта наоколо, веднага щяхме да реагираме. Не сме и подозирали, че може някой да реши да краде колата. Разбрахме, че става дума за болно момче, важното е, че не е катастрофирал и не е пострадал. На колата също й няма нищо, само е изразходил малко гориво”, обясни пред “Янтра ДНЕС” началникът на ДГС-Буйновци инж. Румен Хараланов.
И. Й. е задържан за 24 часа по ЗМВР и срещу него е образувано досъдебно производство. Предстои да се изяснява дали той е вменяем и може да носи отговорност за деянието си.
Пламен КАРАИВАНОВ 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново