Прокуратурата повдигна обвинение на мъж, използвал сила и заплахи, за да прибере дълг

Публикувано на чт, 5 Дек. 2013
507 четения

Прокуратурата повдигна обвинение на 33-годишния Г. Г. от Свищов за това, че използвал неправомерни средства, за да прибере дължима сума.
През юни т.г. в прокуратурата в града постъпила жалба от жител на Козловец. 44-годишният М. А. се оплакал, че е бил накаран насила да плати 250 лева, като срещу него са използвани заплахи и физическо насилие. Полицейска проверка установила, че М. А. е теглил заем от фирма за бързи кредити. Имал проблеми с погасяването и се уговорил със свой познат да му помогне, с обещанието да му върне парите при първа възможност.
Минало време, но Г. Г. така и не си получил дадените 250 лв. През април открил М. А., набил го и го заплашил, че ако не върне парите, ще стане лошо.
Длъжникът намерил исканата сума и се разплатил с кредитора си, но подал сигнал срещу него в прокуратурата. Прокуратурата е счела, че в случая има данни за извършено престъпление и е наредила в РУП – Свищов, да бъде образувано досъдебно производство. След приключване на разследването във вторник прокуратурата е връчила обвинение на Г. Г. Той ще отговаря по чл. 143 от НК за принуда, по който законът предвижда затвор до 6 г. Мъжът е обвинен и в причинена лека телесна повреда в резултат от нанесения побой. Наложена му е мярка за неотклонение “подписка”. Той не е известен на полицията и не е осъждан.
Пламен КАРАИВАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново