Прокуратурата иска постоянен арест за 20-годишен “специалист”, обирал кафе-машини

Публикувано на пт, 6 Дек. 2013
629 четения

20-годишният Александър Н. от Лясковец, известен като Сашко Русия, ще остане в ареста за 72 часа по нареждане на прокуратурата. Държавното обвинение е внесло искане в съда за налагане на най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража”. Както “Янтра ДНЕС” писа, Русия бе задържан късно вечерта във вторник при опит да обере кафе-автомат в ПГ по електротехника и електроника в Г. Оряховица. Първоначално срещу него бе образувано бързо производство, но впоследствие прокуратурата е преценила, че ще проведе разследването по общия ред, тъй като срещу Русия вече “висят” две досъдебни производства за същите престъпления. Всичките ще бъдат обединени в едно.
От началото на т.г. само на територията на РУП – Г. Оряховица, Александър е извършил пет кражби от вендинг-автомати в съучастие с други младежи. Досъдебни производства срещу него има и в РУП – В. Търново, и РУП – Павликени, всичките за сходни престъпления. При всяко залавяне на Александър, той е бил освобождаван след изтичането на 24-часовия полицейски арест. Тъй като младежът не спира да краде, този път от държавното обвинение ще настояват той да бъде оставен в ареста, докато съдът не се произнесе по всичките му престъпления.
Ударите по вендинг-машини са относително нова “специализация” на Русия, който още преди да навърши пълнолетие, е бил известен на криминалистите с дребни битови кражби, предимно от изби и мазета. М.г. бе арестуван за закана срещу 15-годишен ученик. Александър бил ядосан, тъй като по-малкото момче му било конкурент в ухажването на девойка и го заплашил с пистолет. По-късно сам предал оръжието на полицията, което се оказало газово и при това повредено. Досега Русия не е осъждан ефективно, но ако бъде признат за виновен за кражбите през тази година, може да получи от 1 до 10 г. затвор.
Пламен КАРАИВАНОВ 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново