Предадоха на съд шофьора на турски ТИР, причинил тежка катастрофа

Публикувано на пн, 23 ян. 2023
200 четения

Окръжната прокуратура във Велико Търново приключи разследването и предаде на съд шофьора на турския тир, който на 13.11.2022 г. в Прохода на републиката причини тежката катастрофа с децата от Хасково, които се прибираха от състезание по карате в Румъния. На Ш.К. е повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост на един човек и средни телесни повреди на други трима.
Тираджия е шофирал на мокър път през нощта със скорост от 82 километра в час при ограничение в Прохода на Републиката от 50 километра в час, е установила назначената експертиза. През нощта на 13 ноември, излизайки от завой, ремаркето на камиона поднася и смазва насрещно движещия се микробус, в който от състезание в Румъния се прибираха децата каратисти на Хасково. Седмица след катастрофата, на 21 ноември, в областната болница във Велико Търново от нараняванията си почина треньорът на децата, който е шофирал микробуса в злополучната нощ. Със средни телесни повреди бяха две от майките и едно от децата.
Турският гражданин е в ареста, където ще чака правосъдие. По повдигнатото му обвинение го грози лишаване от свобода до 15 години. Предстои насрочване на делото за разглеждане от Великотърновския окръжен съд.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново