Предадоха на съд шофьор, причинил по непредпазливост смъртта на друг

Публикувано на ср, 7 апр. 2021
166 четения

Окръжната прокуратура във В. Търново внесе в съда обвинителен акт срещу М. О. за това, че на 30 юли 2019 г. на пътя между селата Яковци и Средни колиби, община Елена, при управление на лек автомобил “Дачия”, нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост причинил смъртта на М. Д.
Обвиняемият бил строителен работник и всеки ден, заедно с четирима колеги, пътували до строителен обект в Шилковци. В деня на катастрофата М.О. управлявал лекия автомобил. Когато достигнал до пътен участък с десен завой, задействал спирачките. В резултат на това управляваният от него автомобил загубил устойчивост и навлязъл в лентата за насрещно движение, при което настъпил удар с насрещно движещ се товарен автомобил. При пътнотранспортното произшествие били причинени телесни повреди на М. Д., в резултат на които той починал.
Според обвинението обвиняемият не контролирал непрекъснато превозното средство, което управлявал, и при избиране на скоростта на движението си от 65,5 км/ч. несъобразил същата, за да бъде в състояние да спре пред всяко предвидимо препятствие. Вследствие на това изгубил контрол върху управляваното от него МПС и реализирал ПТП, при което причинил по непредпазливост смъртта на М. Д.
Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново