Пребиха зверски пастир, вкарал крави в чужда нива

Публикувано на пн, 11 Ное. 2013
497 четения

63-годишен пастир бе зверски пребит от непознат. Инцидентът станал в събота в местността Райлъка край Полски Тръмбеш. Около обяд млад мъж от града потърсил пастира, който пасял кравите на семейството му. Открил човека в безпомощно състояние край една от нивите. Последният разказал, че извел на паша животните в Райлъка, но част от стадото навлязло в нива, обработвана от земеделски производител. Преди да успее да изведе кравите от имота, на мястото пристигнал тъмносин пикап. От него слязъл непознат, който започнал да крещи, че е пуснал кравите в нивата. Изтръгнал дървената сопа от ръцете на пастира и започнал да го налага, където свари. След побоя се качил в автомобила си и се оттеглил.
Мъжът, който по-късно открил пострадалия човек, се обадил в “Спешна помощ” и последният бил откаран в МОБАЛ. Било установено, че от боя със сопата е била счупена лявата мишнична кост, а по цялото му тяло имало масивни хематоми. Пастирът е настанен за лечение в болницата, като за живота му няма опасност. Пред полицията той описал нападателя си като мъж на възраст около 30 г., висок 170-180 см, едър, набит и с белег над лявата вежда. По случая е образувано досъдебно производство, а полицията все още работи по разкриване на самоличността на извършителя.
Часове по-късно 39-годишен мъж бе задържан за втори побой в Полски Тръмбеш. Произшествието станало около 30 минути след полунощ в заведение в града. 36-годишен седнал на бара и започнал да се разправя с единия от собствениците. В спора се намесил и 39-годишният Г. С. от Полски Тръмбеш, който ударил с юмрук в лицето другия клиент. Последният е прегледан в “Спешна помощ” и е установено, че е получил контузни рани по брадичката, долната устна и езика. Г. С. е отведен в районното управление на полицията и срещу него е образувано бързо производство за причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди.
Пламен КАРАИВАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново