Пожар унищожи магазин и стока за 30 хил. лв. в Алеково

Публикувано на ср, 5 Дек. 2012
199 четения

Пожар унищожи магазин за хранителни продукти в свищовското село Алеково. Обектът бил собственост на Д. К. от същото село. Пламъците са погълнали около 170 кв. м покривна конструкция, 2 компютъра, бяла техника и хранителни стоки за около 30 000 лева.
Търговският обект се помещавал в едноетажна постройка, която допреди години е била общинска Д. К. я купил в окаяно състояние, вложил значителни средства и сградата почти била построена наново. По-голямата част от нея била заета от магазин, в останалата собственикът направил заведение и оборудвал помещения за живеене.
Пожарът тръгнал около 1 часа през нощта от вътрешността на сградата. Собственикът и хора от селото се опитали да го загасят. Заради силния вятър огънят се разпространил бързо и те се обадили се на тел. 112. На място била изпратена пожарна с трима огнеборци. Те потушили пожара, но нанесените от него щети били много големи. Магазинът е неизползваем, а цялата стока в него е изгоряла. Пострадали хора няма.
По думите на кмета на Алеково Димитър Василев, инцидентът няма да доведе до проблеми в снабдяването на селото с храни и стоки от първа необходимост, тъй като имало и друг магазин. “Това е голяма трагедия за един млад човек, който вложи много труд и средства в това начинание. Тъкмо беше започнал да си възвръща част от инвестицията”, коментира кметът.
Причината за пожара все още е в процес на изясняване. Към момента няма данни за външна намеса.
Пламен КАРАИВАНОВ 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново