Повдигнаха обвинение на румънец за трафик на мигранти

Публикувано на пт, 17 Ное. 2023
240 четения

Районна прокуратура-Велико Търново привлече в качеството на обвиняем и задържа за срок до 72 часа румънски гражданин по досъдебно производство за трафик на мигранти.

В.Н. (на 31 години) е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 16.11.2023 г. на територията на с. Вонеща вода, община Велико Търново, на път II – 55, при км. 20+500 (гр. Велико Търново – гр. Гурково), чрез използването на лек автомобил марка „Фолксваген“ с немски регистрационен номер, противозаконно подпомогнал група чужденци – 11 сирийски граждани, от които 5 непълнолетни лица, без валидни документи за самоличност, да преминават в страната, в нарушение на Закона за чужденците в Република България. Деянието е извършено с цел да набави за себе си имотна облага и по начин, опасен за живота на лицата, които са били превозвани в багажника на автомобила.

По делото са извършени неотложни процесуално следствени действия – оглед на местопроизшествие и оглед на лек автомобил, който е иззет. Разпитани са свидетели, като е установено, че всички лица са сирийски граждани.

С постановление на наблюдаващият прокурор обвиняемият е задържан за  срок до 72 часа и спрямо него в Районен съд-гр. Велико Търново ще  бъде внесено искане за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Разследването по делото продължава под ръководството на Районна прокуратура-Велико Търново, като се провежда от разследващ полицай при РУ – В. Търново.

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново