Почернена майка две години чака кръвнината за убийството на сина ѝ

Публикувано на пт, 1 Мар. 2019
1299 четения

Почернената майка от Г. Оряховица Йорданка Димитрова ще търси съдействие и справедливост от омбудсмана Мая Манолова. Причината е, че вече две години не е получила обезщетението в размер на 120 000 лв., което ѝ беше присъдено заради убийството на сина ѝ Петко Петков. За тежкото престъпление беше обвинен 19-годишният тогава Николай Белчев.
Драматичните събития се развиха на 29.03.2015 г. в железничарския град. Група младежи се прибирали от нощно заведение с лек автомобил. Близо до болницата забелязали Петко Петков, който бил във видимо нетрезво състояние и се прибирал от фирмено парти. Белчев слязъл от колата, приближил се до почерпения мъж и го повалил на земята. След това младежите отишли до Лясковец за закуски и на връщане минали покрай все още лежащия човек на улицата. Подсъдимият и едно от момчетата му помогнали да се изправи и тръгнали обратно към колата. Според свидетелски показания, Петков отправил обидни думи, това провокирало студента, който нанесъл юмручен удар в лицето на мъжа. Той паднал назад, ударил главата си в твърдата повърхност и не помръднал повече. По-късно едно от момчетата разказало на баща си за случилото се и той сигнализирал полицията.
След поредица от дела преди две години Апелативният съд взе окончателното решение Белчев да лежи в затвора три години, както и да изплати на близките на Петко сумата от 120 000 лв.
“Момчето отиде зад решетките, но останалата част от присъдата все още не е изпълнена. Парите няма да върнат сина ми, но ще ми помогнат да се справям малко по-лесно с мъката и тежкия живот”, сподели пред “Янтра ДНЕС” опечалената жена.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново