Полицията залови трима телефонни измамници

Публикувано на ср, 6 Мар. 2019
562 четения

Трима мъже са установени за извършена телефонна измама след операция, проведена на 27 и 28 февруари от служители на Главната дирекция „Национална полиция“ и областните дирекции на МВР във Велико Търново и Варна.
Първоначално униформените са установили 64-годишен от Варна, криминално проявен и осъждан, който е взел 3 700 лева от телефонна измама, извършена спрямо 81-годишна жена от морската столица. След това са установени фактическите извършители – двама мъже на 41 години, криминално проявен и многократно осъждан и на 30 години, криминално проявен, и двамата от Горна Оряховица. След установяването им двамата са задържани след влизането им в България от Румъния.
На тримата мъже са повдигнати обвинения. 41-годишният мъж е задържан под стража, на 30-годишният е наложена мярка за неотклонение „домашен арест”, а 64-годишният е освободен срещу подписка.
Работата по случая продължава под надзора на Районната прокуратура във Варна. Установява се съпричастността им и към други телефонни измами, извършени на територията на страната.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново