Полицията разкри огромна нива с коноп и нарколаборатория

Публикувано на ср, 29 Юли 2020
984 четения

Огромно пространство с растения от рода на конопа и съвременна система за отглеждането им и голямо количество амфетамин и канабис разкриха служители на ОДМВР – В. Търново при спецакция.
В понеделник в 22,50 ч. в землището на Лясковец, в близост до дере, униформените се натъкнали на нива, засята с растения от рода на конопа. В района били забелязани и двама мъже, оборудвани с фенери и пръскачка. При появата на полицейските служители те се опитали да побягнат. След употребата на физическа сила и помощни средства, двамата били задържани. Установена е самоличността им – на 25 и 30 години от петричко. В хода на извършените оперативно издирвателни мероприятия и процесуално следствени действия е установено, че мъжете са се предвижвали с лек автомобил, който е намерен в близост до нивата. Във возилото са намерени и иззети торове и препарати за бърз растеж.  При извършен оглед на нивата са установени засети около 1000 растения от рода на конопа, в различна степен на развитие, с височина от 1,5 до 2,5 метра, система за капково напояване, соларни панели, акумулатори и трансформатори.
Във вторник двамата са привлечени, като обвиняеми. На по-младия е наложена мярка за неотклонение “подписка”, а приятелят му е задържан за 72 часа. Работата по документиране на цялата им престъпна дейност продължава.
В хода на същата операция служители на полицейското управление в Павликени са иззели голямо количество амфетамин, канабис и метаамфетамин от жилище в Бяла черква. Във вторник при проверка в имот, обитаван от 27-годишна жена, известна на полицията са намерени и иззети над 200 грама вещество, което при полеви наркотест е реагирало на амфетамин, около 23 грама канабис, 15 грама метаамфетамин и електронна везна. Обитателката на имота е задържана с полицейска мярка до 24 часа. И по двата случая са започнали досъдебни производства.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново