Полицията разкри измамници, “ужилили” баба с 1400 лева

Публикувано на ср, 9 юли 2014
267 четения

Полицията установи двама телефонни измамници, единият е задържан. Разследването започнало на 15 юни т.г. след подаден сигнал от 84-годишна жена от Павликени. Бабата разказала, че в късните часове вечерта на предния ден на домашния й телефон се обадила ридаеща жена, която се представила за дъщеря й. Обяснила, че е претърпяла злополука и си е счупила крака, била приета в болница и предстояло да й се направи операция. След това предала слушалката на мъж, който се представил за “д-р Тодоров” от МОБАЛ във В. Търново. “Лекарят” заявил, че операцията е наложителна, ако жената изобщо иска да проходи, ще й струва 13 000 лева. Силно притеснена, бабата обяснила, че няма толкова много пари, но имала спестени 1400 лева. “Докторът” се съгласил да приеме сумата като капаро. Заръчал на бабата да постави парите в плик и да ги предаде на санитар, който той щял да прати до дома й. По-късно същата вечер бабата предала парите на непознат мъж, който обяснил,че е пратен от д-р Тодоров. Малко след като дала парите, старицата успяла да се свърже с дъщеря си и разбрала, че е жива и здрава. Бабата подала сигнал в полицията. Дала описание на мнимия санитар и в рамките на три седмици, криминалистите успели да стигнат до 32-годишния Б. Б. от гр. Левски.
Мъжът бил закопчан и заведен в Полицията в Павликени, където след очна ставка, измамената старица потвърдила, че това е “санитарят”, който взел парите.
Б. Б. е стар познайник на полицията и е многократно осъждан за кражби, изнасилване и различни измами. Повдигнато му е обвинение и с постановление на прокуратурата той е оставен в ареста за 72 часа. Внесено е искане в съда за налагане на постоянна мярка “задържане под стража”. Разкрит е и съучастникът му. Мнимият “д-р Тодоров” всъщност е 21-годишният Д. Д. от Ветово, който също е известен на полицията и осъждан за измама. Обявен е за общодържавно издирване.
Пламен КАРАИВАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново