Полицията на крак, младежи лягат по пешеходните пътеки

Публикувано на чт, 26 авг. 2021
5510 четения

Опасно предизвикателство, свързано с приложението TikTok, вдигна на крак полицията в областта. В социалните мрежи бяха разпространени кадри, снимани в Горна Оряховица, на които се виждат тинейджъри легнали на пешеходните пътеки, а целта им е да изпробват реакцията на шофьорите.
Зам.-директорът на ОДМВР – Велико Търново, комисар Христо Христов заяви, че на всички патрулиращи полицаи и районни инспектори е разпоредено да обръщат специално внимание на местата, които привличат децата за подобни екстремни преживявания и при констатирани подобни случаи да реагират незабавно, както и да уведомяват съответното полицейско управление – дежурната част и инспектор детска педагогическа стая за вземане на последващо отношение.
С действията си малолетните и непълнолетни жители на Горна Оряховица нарушават Закона за движение по пътищата, за което се предвижда административна санкция, обясни ст. инсп. Галин Георгиев, началник група „Пътен контрол“ при РУ – Г. Оряховица. Ако нарушителите не подлежат на наказателна отговорност, санкцията ще бъде налагана на техните родители. Инспекторите от детска педагогическа стая са провели разговори с директорите на учебни заведения в областта. Целта ни е учениците и техните родители да се запознаят с опасностите, които „играта“ крие, коментира Ивелин Иванов от Детска педагогическа стая в сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – В. Търново.
От полицията в старата столица призовават родителите да говорят с децата си, да им обясняват за опасностите, които ги дебнат в интернет, както и че подобни „игри“ може да са привлекателни, но последиците от тях не са никак забавни и остават травми за цял живот, често имат и необратими последици. Униформените призовават гражданите, станали свидетели на подобни случаи да сигнализират веднага на тел. 112, за да се реагира незабавно и да се предотвратят нещастни инциденти.

Весела КЪНЧЕВА

сн. Бранимир БОНЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново