Полиция, Прокуратура и кметове заедно ще борят автогонките

Публикувано на чт, 5 Ное. 2015
245 четения

Полицията, Прокуратурата и местната власт започват съвместни действия за борба с безразсъдното шофиране и автогонките. “Направихме среща с окръжния прокурор Емил Денев и обсъждахме нови начини, методи и средства, с които да се борим с дрифтовете и автогонките. Имаме някои идеи, които на по-късен етап ще влязат в действие и затова към момента не искам да ги коментирам. Полиция, Прокуратура и местната власт сме се впрегнали за решаване на проблемите с дрифтовете и смея да твърдя, че те коренно намаляха на територията на Велико Търново”, заяви за “Янтра ДНЕС” ст. комисар Димитър Машов, директор на ОДМВР Велико Търново.
“Ние сами бяхме безсилни. Късно получавахме информация, тя не беше актуална, хората не смееха да свидетелстват, когато са видели такова безразсъдно шофиране, и ние не можехме да противодействаме. Сега  се постигна взаимодействие между институциите, което е ключът”, коментира Машов.
Той отчете, че има санкционирани 61 водачa за безразсъдно шофиране и участието им в автогонки. Към тях санкциите са административни. “Там, където има непровоспособни водачи, алкохол над 1,2 промила се предвижда и наказателно производство. За алкохол над 1,2 промила имаме наказани 169 лица по бързи производства, а до 1,2 промила са санкционирани 225. Наказаните неправоспособни водачи са 545”, отчете Машов.
На таксиметровия шофьор, който караше с 230 км/ч., беше се снимал и качил клипа в социалните мрежи преди месец, вече е повдигнато обвинение за хулиганство. Автомобилът му е иззет. “Той се мислеше за недосегаем. Мога да ви кажа, че е досегаем. Защото, когато законът се прилага за всички правилно и точно, се получава заслуженото”, коментира директорът на ОДМВР Димитър Машов.
Здравка МАСЛЯНКОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново