Полиция и жандармерия блокираха кв. “Калтинец” в Горна Оряховица

Публикувано на чт, 18 Апр. 2019
2590 четения

Жандармерия и полиция влязоха рано тази сутрин в горнооряховския квартал “Калтинец”. Акцията е на Специализираната прокуратура, ГДНП и ОДМВР-Велико Търново, със съдействието на Дирекция „Жандармерия“ в МВР. Извършват се действия по разследване на участници в организирана престъпна група за телефонни измами в София и Горна Оряховица.

Операцията на Специализираната прокуратура е заради образувани няколко досъдебни производства срещу телефонни измамници за пране на пари. Разследващите правят оценка на имотното състояние на поне 15 собственици на луксозни къщи.
Очаква се сред тях да бъде Кольо Мишинито, за когото се твърди, че докато излежава присъда за телефонни измами в затвора е измислил схемата “полицейска акция”. Номерът се смята за един от най-успешните през последните няколко години. Възрастните хора смятат, че съдействат на полицията и дават всичките си спестявания.
Всички собственици на имотите, в които влязоха спец частите, са криминално проявени и са разследвани за телефонни измами. До скоро те са мамили жертвите си от Румъния, но от няколко седмици там са спрени свободните продажби на сим карти, което затруднява дейността им.
Досега те въртяха телефони от предварително наети хотели в Румъния, а у нас “мулета” прибираха парите от жертвите, които падаха в капана на измамниците.

Очаква се днес в 13.00 часа в Г. Оряховица зам.- главният секретар на МВР гл. комисар Георги Арабаджиев и и зам.-главният прокурор Иван Гешев да направят кратки изявления за акцията.

Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново