Полицаите от Павликени иззеха 4 кг марихуана

Публикувано на нд, 15 апр. 2018
877 четения

Близо 4 кг марихуана са иззети на територията на Районното управление в Павликени при специализирана операция на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ на Областната дирекция на МВР. На 12 април в 12,20 ч. на пътя между градовете Бяла черква и Павликени е спрян лек автомобил „Мерцедес” с великотърновска регистрация. Автомобилът е управляван от собственика Й.Х. на 58 години от с. Патреш. В багажника на превозното средство униформените откриват 4 пакета с плодни и цветни връхчета канабис с общо тегло 36 г. Извършена е и проверка с техническо средство, което отчита употреба на наркотични вещества от водача на превозното средство.

С разрешение на Районен съд в Павликени е извършено претърсване в имота, ползван от Й.Х. в Патреш. От там са иззети 8 полиетиленови пликчета листна маса, плодни и цветни връхчета канабис; 4 трилитрови стъклени буркана и три по-малки, също съдържащи канабис; 17 хартиени плика и два кашона канабис. Общото тегло на иззетия наркотик е 3,786 кг.

Й.Х., който е осъждан за вещно укривателство през 2003г. от съда в Плевен, е задържан за срок до 24 часа. Срещу него са образувани две бързи производства – за шофиране след употреба на наркотични вещества и за държане на наркотици – престъпление.

Весела КЪНЧЕВА

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново