Полицаите обикалят селата заради зачестилите телефонни измами

Публикувано на чт, 10 юли 2014
264 четения

Поредица от срещи започва ръководството на ОДМВР – Велико Търново в малките населени места на територията на областта. Причината за тях е поредният бум на телефонни измами в региона, както и зачестилите кражби на проводници от уличните електропреносни мрежи. Срещите са с кметовете, кметските наместници, охранителните фирми, земеделските производители и кооператори и всички, които имат отношение към проблемите по сигурността. В тях ще участват активно и гражданите, наети по националната програма “Сигурност”. В област Велико Търново по нея са включени 210 граждани, които ще следят за нарушения на обществения ред в 57 населени места.
Хората ще бъдат запознавани с криминогенната обстановка и постигнатите резултати от Полицията в борбата с престъпността и превенцията. Специално внимание ще бъде обърнато на най-разпространените схеми за телефонни измами, специфичните техники на измамниците и как ефективно да им бъде противодействано. Ще разясняват на хората как да реагират, в случай че получат обаждане от такива престъпници и какво не бива в никакъв случай да предприемат.
Също така от полицията ще обясняват как да се действа при съмнения за посегателство върху електропреносната мрежа. През изминалата година имаше фрапантен случай, в който възрастна жена спокойно наблюдавала как апаши режат кабел от стълб пред дома им. Бабата ги гледала няколко часа, докато крадците приключат работата си и подала сигнал в полицията три денонощия по-късно.
Пламен КАРАИВАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново