Полицаи разкриха зловещо убийство, извършено преди 5 години в Поликраище

Публикувано на ср, 9 сеп. 2020
6769 четения

Полицаи разкриха зловещо убийство, извършено преди 5 години в горнооряховското село Поликраище. В разплитането на тежкия криминален инцидент участваха служители от Сектор “Противодействие на криминалната престъпност” при ОДМВР – Велико Търново, и РУ – Горна Оряховица.
Сигнал за случая е получен в събота следобед от мъж от Поликраище, който обяснил, че при извършване на ремонтни дейности в наскоро закупен имот, във външна тоалетна е намерил човешки останки – кости и части от женски дрехи. Къщата се намира на ул. “Пролет” в близост до детската градина в селото. Към мястото незабавно са насочени полицейски екипи и след проведени оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия е установена предполагаемата самоличност на жертвата. Смята се, че тя е била в неизвестност от февруари 2015 г., а през март същата година е обявена за общодържавно издирване от близките ѝ. До 5 септември от нея няма никаква следа. В процес на изясняване е каква е причината, довела до смъртта на жената.
Много бързо разследващите влизат в дирите на извършителя – 54-годишния Емил от Поликраище, известен на полицията. Мъжът не е родом от селото, но живеел там от 7-8 години.
“Доколкото знам, живееше сам, нямаше постоянна работа и работеше по градините и дворовете на хората. Не е създавал проблеми в селото”, заяви кметът на Поликраище Марин Тодоранов. Разказва, че Емил обитавал къщата на ужасите допреди два месеца, когато на 17 юли в нея избухва пожар. Обитателят ѝ е изведен с помощта на пожарникарите и е откаран в болница. Къщата е почти напълно унищожена и негодна за обитаване. Предполага се, че огнената стихия е причинена от късо съединение. Собственик на къщата е местен свещеник, който е брат на Емил. След пожара попът продава къщата на човека, подал сигнала за зловещата находка във външната тоалетна, която била закована.
По неофициална информация жертвата е 49-годишната Цеца от Поликраище. Според хората от селото тя била разделена със съпруга си и има син. Жената също работела по градините, но засега не е ясна каква е връзката между нея и Емил и какви са мотивите за жестокото престъпление. Засега мъжът е привлечен като обвиняем. С постановление на Окръжна прокуратура – В. Търново, е задържан за 72 часа. Работата по документиране на случая продължава под наблюдението на прокуратурата, предстои да бъдат направени и редица експертизи.
Весела БАЙЧЕВА
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново