Пиян строител отнесе ограда с багер

Публикувано на чт, 3 юли 2014
325 четения

Пиян шофьор отнесе ограда на къща в стражишкото село Сушица, след като подкара багер, без да има свидетелство за управление на МПС от такава категория.
Сигнал за произшествието подала 53-годишната собственичка на пострадалия имот. Жената обяснила, че около 18,30 ч. излязла на двора и с ужас установила, че колесен багер е помел десетки метри от телената мрежа, с която бил ограден имотът, заедно с колчетата. Изпратените на място полицаи от районното управление в Стражица установили, че машината е била управлявана от 27-годишния И. И. от с. Страхилово. Той работел към фирма за строителство на пътни съоръжения и бригадата му изграждала мост в Сушица.
След работа във вторник повечето от работниците се прибрали по домовете си, но И. И. трябвало да пренощува на обекта. Около час, след като приключила смяната, мъжът отишъл на гости на свой познат в същото село. Запалил един от колесните багери и го подкарал към къщата. На един от завоите обаче не успял да овладее машината, излязъл от пътното платно и повлякъл оградата на имота. Той не е пострадал при инцидента, няма нанесени сериозни щети и по машината. Полицаите настояли да му направят проверка с дрегер и се оказало, че вече е консумирал алкохол, когато решил да подкара багера. Пробата показала 1,71 промила или над три пъти повече от допустимата по закон норма. И. И. изобщо нямал право да кара багер, тъй като няма необходимата категория в шофьорската си книжка. Той е отказал да даде кръвна проба за химичен анализ и е задържан за срок от 24 часа по ЗМВР. Срещу него е образувано бързо производство.
Пламен КАРАИВАНОВ 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново