Питбул нахапа жестоко диригента на хор „Търновград“ Мария Павлова

Публикувано на сб, 2 Мар. 2019
6519 четения

Диригентът на хор „Търновград“ Мария Павлова е в тежко състояние в болницата във В. Търново, след като бе нападната от питбул в двора на дома си. Има опасност от ампутация на едната ръка на 86-годишната жена, която е приета с фрактури и разкъсвания, споделиха близките й. Лявата ръка е счупена на две места, като вчера е направена спешна операция. Предстои да бъдат извършени поредица от интервенции заради фрактурите и разкъсванията.
Инцидентът е станал вчера следобед на ул. „Христо Караминков“. По първоначална информация от полицията кучето е било в клетка, която жената е отворила. Близки на пострадалата се свързаха с „Янтра ДНЕС“ и разказаха за случилото се. Къщата има двама собственици и е с общ двор. Приземният етаж е отдаден под наем на стопаните на питбула, които го отглеждат в заграждение. Мария Павлова живее на втория етаж. Вчера следобед слязла до двора, като през това време кучето успяло да избяга от заграждението и я нападнало без причина. Свидетели на инцидента са съседите, които се притекли на помощ. Жената веднага е откарана в областната болница в тежко състояние. Уведомена е и полицията, която е извършпила оглед на мястото. По случая е образувано досъдебно производство.
Мария Павлова е носител на най-високото отличие на дейците на културата у нас – орден “Св. св. Кирил и Методий”, както и на ордена на Съюза на българските композитори за високия си професионализъм. Тя е носител на наградата “Велико Търново 2011” за високи постижения и за утвърждаването на хор “Търновград”, който Мария Павлова създава през 1958 г. През изминалите повече от 60 години женската формация печели десетки награди и реализира концертни турнета на фестивали в цяла Европа.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново