Питбул нахапа 5-годишно момче от Свищов

Публикувано на пт, 8 Ное. 2013
277 четения

5-годишно момче от Свищов е прието в болницата в Плевен с наранявания по лицето, след като бе нападнато и нахапано от питбул. Инцидентът станал около обяд вчера в района на болницата в града. Момчето се разхождало със свой 26-годишен приятел, който му дал да държи повода на кучето му, порода джак ръсел териер. Внезапно към тях се засилил питбул, който се разхождал безстопанствено и нападнал териера. Детето се оплело в повода и паднало на земята, като се озовало точно на пътя на разярения питбул. Кучето го захапало по лицето и го пуснало едва след намесата на собственика на териера и бдителни граждани. Момчето е било прието в “Спешна помощ” в Свищов и по-късно транспортирано в болницата в Плевен. Лекарите установили, че е получило само една по-сериозна рана – сравнително дълбок прорез под окото, причинен вероятно от зъб на питбула. Раната е обработена и зашита, на детето е направена противобясна ваксина и му е предписан антибиотик срещу евентуално възпаление. По информация на лекари, момчето е в добро състояние и е сравнително спокойно след преживения стрес от нападението.
По случая било започнато разследване, в хода на което било изяснено, че до 27 октомври за питбула се грижел 19-годишен младеж от Свищов, който е криминално проявен и известен на полицията.
В края на миналия месец той продал животното на 58-годишния Е. Д. от същия град, който закарал кучето във вилния си имот в местността Стъклен. Установил, че кучето е изчезнало вчера сутринта, няколко часа преди инцидента край болницата. По случая е образувано досъдебно производство.
Пламен КАРАИВАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново