Петимата задържани за ало измами остават в ареста

Публикувано на ср, 1 май 2019
160 четения

Апелативният специализиран наказателен съд потвърди определението на първоинстанционния съд от 21 април, с което бяха наложени мерки за неотклонение „задържане под стража“ на петима от участниците в организирана престъпна група за телефонни измами, задържани в Г. Оряховица и София. Съдът отхвърли исканията на защитниците за изменение на мерките им в по-леки. Магистратите приеха, че са налице достатъчно доказателства за обосновано предположение задържаните да са извършили престъплението, за което са обвинени, както и че има реална опасност да извършат друго.

Съдебният състав прие тезата на Апелативна специализирана прокуратура, че е налице и опасност обвиняемите да се укрият. В залата е изтъкнат и фактът, че един от другите шестима участници в групата, задържани в Румъния, е имал наложена забрана да напуска страната по друго производство, но се е оказал в северната ни съседка.

Предстои румънските власти да приключат процедурата по екстрадиция на задържаните там с Европейска заповед за арест шестима български граждани и да определят дата на предаването им на българските съдебни органи. Определението на Апелативния специализиран наказателен съд не подлежи на обжалване.

Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново