Петима в ареста след скандал между две ромски фамилии

Публикувано на пн, 11 февр. 2019
639 четения

Полицията в Павликени задържа петима роми, които с брадви и лопати са нанесли погром на жилище в Бяла черква в неделя вечерта. Екшънът се разиграл след възникнала свада между две цигански фамилии, които са сватове. Родителите на момчето дали за булката 20 000 лв., но на родителите на момичето сумата им се струвала малка.

От прокуратурата в Павликени обясниха, че няма пострадали. Нанесени са единствено материални щети на частен имот. Заради инцидента през цялата нощ в града е имало засилено полицейско присъствие и ситуацията е овладяна. Полицейски патрули обикаляха из Бяла черква и в понеделник. Обитателите на жилището, върху което бил извършен погром, са преселници от Павликени. Те обаче имали стара вражда със сватовете си от Русе. В злополучния ден ромите от крайдунавския град се изсипали с три автомобила в Бяла черква. Те били въоръжени с лопати и брадви, с които нанесли материални щети на имота.

Към настоящият момент са задържани пет лица. Били са общо около 15 души. Останалите се издирват и също ще бъдат задържани. Извършен е оглед на място. Иззети са лопатите и брадвите, които са веществени доказателства по случая. Направени са претърсвания, както и разпити на свидетели. По случая е образувано досъдебно производство за унищожаване и повреждане на чуждо имущество.

Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново