Пенсионер отива на съд за извършено жестоко убийство

Публикувано на чт, 14 Февр. 2019
254 четения

Окръжната прокуратура във В. Търново внесе в съда обвинителен акт срещу пенсионер за извършеното от него жестоко убийство на свой познат в Лясковец.
Обвинението срещу Х. Т. е за това, че на 8 август м.г. чрез нанасяне на многобройни удари с брадва, нож, юмруци и ритници умишлено умъртвил 64-годишния Д. Д. Убийството е извършено по особено мъчителен начин.
Обвиняемият и пострадалият били приятели от много години. Нямали пререкания помежду си. Виждали се редовно и се черпели с ракия, въпреки че обвиняемият се въздържал от употреба на алкохол.
Във въпросния ден преди обяд двамата се срещнали на поляната зад блока, в който живеел пострадалият. При срещата жертвата поискал от обвиняемия да го почерпи ракия. Х. Т. си отишъл до вкъщи и се върнал с бутилка от 330 мл с домашна ракия. Двамата пили от нея, след което отишли в дома на обвиняемия, седнали в кухнята и продължили да се черпят със същия алкохол. Между тях възникнал конфликт и двамата се сбили. При сбиването обвиняемият нанесъл със значителна сила и изключителна жестокост множество удари по главата, лицето, шията, гръдния кош и крайниците на пострадалия с острието и задната страна на металната част на брадва, с нож, с юмруци и ритници, като пострадалият се отбранявал с ръце. От получените тежки травматични увреждания и силна кръвозагуба пострадалият паднал на земята в безпомощно състояние. Oбвиняемият продължил ожесточено да му нанася удари с брадвата, ножа и ритници по главата и тялото, довели до счупването на множество ребра на гръдния кош, като действията му били насочени към единствената цел да умъртви пострадалия, който вече бил в невъзможност да се съпротивлява.
По искане на прокуратурата Х. Т. е с взета мярка за неотклонение “задържане под стража”. Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново