Пътна полиция – В. Търново, гостува на ученици от СУ „В. Комаров“

Публикувано на пт, 24 сеп. 2021
754 четения

Галя Борисова, младши автоконтрольор в сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – В. Търново, проведе беседа по пътна безопасност с ученици от 1 до 8 клас на СУ „Владимир Комаров“ – В. Търново. Инициативата е част от мероприятията, предприети от Областната дирекция по повод традиционната акция на полицията „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“, която започна в началото на септември и ще продължи до края на месец октомври.
Тя показа на малчуганите в началния курс на обучение екипировката на пътния полицай, пособията, които използва в ежедневната си работа и отличителните знаци на полицейския автомобил. Заостри вниманието им къде безопасно могат да карат велосипеди и да играят. След това заедно си припомниха правилата и местата за безопасно пресичане на пътното платно.
На по-големите ученици бе напомнено, че управлението на нерегистрирани мотоциклети и други возила, без необходимата правоспособност е закононарушение и както те, така и родителите им подлежат на санкции. Особен интерес предизвикаха помощните средства на полицейския служител- белезниците и техническото средство, с което водачите се изпробват за употреба на алкохол. Вниманието на по-големите бе заострено и по отношение на шофирането след употреба на алкохол и наркотични вещества и последиците от подобни неразумни хрумвания.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново