Откриха младежа, избягал от патрулка

Публикувано на пт, 15 Ное. 2013
446 четения

20-годишният Н. К. от Драганово е водачът, избягал от полицията при опит да бъде спрян за проверка край родното му село. Припомняме, че във вторник патрул на РУП – Горна Оряховица, преследва “Форд Фиеста”, движещ се в посока с. Стрелец. Возилото било с неработещи стопове и униформените направили опит да го спрат. Водачът обаче подал газ и се откъснал от патрулката, като свил по черен път към местността Вельовата чешма. Малко по-късно полицаите открили автомобила изоставен, а от шофьора нямало и следа. Той успял да вземе със себе си и регистрационните табели на колата, но още в началото на преследването полицаите записали номера на тях. Проверка показала, че те са издадени за “Лада”, собственост на софиянец.
Полицаите установили, че избягалият шофьор е от същото село и го открили. Задържали го и го отвели в ареста за срок от 24 часа по ЗМВР.
Н. К. се оказал стар техен познайник с криминални регистрации и присъди за кражби. Младежът няма свидетелство за управление на МПС и вероятно затова се опитал да избяга от полицейската проверка. Първоначалната версия, че фордът може да е краден или ползван за извършване на престъпление, не се потвърдила. Возилото не е регистрирано на името на Н. К., но се води собственост на негов близък и младежът я ползвал от известно време. Веднъж вече е хващан от полицията да кара без книжка в срок по-малък от година и е наказван за това с глоба. Тъй като при второ подобно провинение в срок от 12 месеца законът предвижда наказателна отговорност, на Н. К. е повдигнато обвинение по чл. 343в ал. 2, по което може да получи до 2 г. затвор. Също така младежът ще отговаря и за използването на неистински регистрационни знаци на автомобила.
Пламен КАРАИВАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново