Откраднаха 5 000 паунда от жилище

Публикувано на ср, 5 Дек. 2018
371 четения

Взломна кражба на около 5 000 паунда от жилище в свищовското село Българско Сливово, разследват служители на Районното управление в Свищов. Кражбата е извършена във вторник, след като е разбита входната врата на жилището. На местопроизшествието е извършен оглед. По случая е започнало досъдебно производство, съобщават от полицията.

Кражба на дърва за огрев от стопанска постройка в с. Къпиново, разкриха великотърновските полицаи. Сигнал за случая е получен в управлението във вторник. По данни на тъжителя откраднатите дърва възлизали на около 1 куб. м. От проведените действия по разследването е установено, че извършител на кражбата е 37-годишна жена от същото село. Откраднатите дърва са върнати на собственика. Материалите по случая са подготвени за доклад в прокуратурата, с мнение за налагане на административно наказание.

Павликенски полицаи установиха двама мъже, опитали да откраднат дизелово гориво. Във вторник в 20,30 ч., след предварително получен сигнал, е извършена проверка край автосервиз в Павликени. Установени са двама мъже – 36 и 43 години от Бяла черква, които  са разбили заключващото устройство на резервоара на товарен автомобил „Ман”, паркиран в близост и са се опитали да отнемат неустановено количество дизелово гориво. При извършения им личен обиск по-възрастния с опитал да попречи на полицейските служители и да напусне сградата на полицейското управление. Двамата мъже са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР. По случая е започнало бързо производство.

Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново