Откараха седмокласник с натравяне в Спешна помощ

Публикувано на вт, 25 юни 2019
5079 четения

Седмокласник от СУ “Вела Благоева” бе откаран с линейка в Спешна помощ, видя репортер на “Янтра ДНЕС”. На детето му е прилошало в училище и само навременната намеса на неговата класна ръководителка и училищния лекар е предотвратило настъпването на усложнения. Изследванията на медиците са показали хранително натравяне.
“Имахме час и видях, че на момчето не му е добре. Изглеждаше зле и прецених, че има нужда от медицинска помощ. Притесних се да не припадне, защото беше много прежълтял. Въпреки че не искаше да казваме на доктора, аз му се обадих”, разказа учителката Силвия Солакова, която е класна на момчето.
“Успяхме да се намесим навреме. Момчето и друг път е имало подобни оплаквания. Той ми е диспансерен, защото е със сърдечни проблеми. Веднага взех мерки. Дадох му активен въглен и валидол. Коригирах, доколкото можах, леко повишеното кръвно. Сърцебиенето му беше много учестено. Състоянието му се подобри значително, но ме притесниха някои неща и предпочетох да го изпратим в Спешна помощ. Преди всичко уведомих майката на момчето”, каза училищният лекар д-р Юрислав Ангелов.
Медикът припомни, че миналата седмица на друга ученичка ѝ е прилошало. Тя е била с хипоглекимия и до голяма степен невротична реакция. На два пъти е изпаднала в безсъзнание, което също е наложило вливания в Спешна помощ. Той добави, че в последните 5 г. не е викан екип на Спешна помощ в училището и това е просто неприятно стечение на обстоятелствата. “Училищният ни лекар е работил около 30 г. в Спешна помощ, преди да дойде при нас, така че съм сигурен, че е взел адекватни мерки”, каза директорът на СУ “Вела Благоева” Ангел Янчев.
Майката на ученика благодари за навременната намеса на училищния лекар и на медиците от Спешна помощ във Велико Търново.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново