Оставиха за постоянно в ареста трафиканта от Стражица

Публикувано на пн, 13 май 2019
929 четения

Окръжният съд потвърди определението на Районен съд – Г. Оряховица, с което на каналджията Ангел Велев от Стражица е била взета най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража”. 47-годишният е обвинен за трафик на 26 афганистанци през България.

Делото беше образувано по въззивна жалба на Велев, който е обвинен за противозаконно подпомагане на чужденци да пребивават или преминават страната в нарушение на закона, с цел да набави за себе си или другиго имотна облага. Служебният защитник на Ангел Велев – адвокат Калин Маречков заяви, че неговият клиент при задържането си не е превозвал никой друг, освен свои приятели. От събраните до момента няма сигурни доказателства и не може да се твърди категорично, че той стои зад трафика на 26-те чужденци. Една по-лека мярка няма да го лиши от свобода, както сега, а ако се съберат достатъчно доказателства, няма да има пречка тогава да му се потърси по-сериозна отговорност, посочи защитникът.

Самият Велев също поиска мярката му да подменена на “подписка”, защото постоянен адрес в Стражица, а и няма кой да се грижи за възрастните му родители, които са с инсулт и инфаркт.

Прокурор Катерина Лещакова, заяви, че определението на съда в Г. Оряховица трябва да остане, защото престъплението, извършето от Велев е с висока степен на обществена опасност, а и до момента той има 19 присъди за кражби, грабеж, разврат и незаконно преминаване на държавна граница. Съдебният състав отхвърли искането на защитата и на самия обвиняем лично за налагане на по-лека мярка или алтернативно да не бъде взета никаква мярка за неотклонение и на основание чл. 64 ал. 8 от НПК.

Определението на Окръжния съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

Весела КЪНЧЕВА

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново