Осем месеца затвор за кражба на 37 суджука

Публикувано на вт, 26 май 2020
270 четения

Осем месеца лишаване от свобода е наказанието, което е наложено на рецидивист за извършена кражба. След внесен в съда обвинителен акт, М.П. е признат за виновен и осъден за това, че в периода от 17 до 19 януари 2020 г. в гр. В.Търново, окраднал 37 броя домашен суджук на обща стойност 130,04 лева.

След одобрено от съда споразумение, постигнато с прокуратурата, Р.Н. се призна за виновна и е осъдена за това, че на 14 декември м.г. в магазин за дрехи в старата столица с особена ловкост отнел от владението на собственичката дамски портфейл  съдържащ сумата от 474 лв. и валута, всичко на обща стойност 586,82 лв. На нарушителя е наложено наказание една година и шест месеца пробация с пробационни мерки: задължителна регистрация по настоящ адрес, задължителни периодични срещи с пробационен служител и ограничения в свободното придвижване – забрана да посещава търговския комплекс, в който е извършила кражбата.

След одобрено от съда споразумение с прокуратурата, наказание от три месеца лишаване от свобода, с три години изпитателен срок ще изтърпи и В.Г. за извършен грабеж. Тя се и признала за виновна за това, че на 2 ноември м.г. във В. Търново, отнела от владението на собственичката с намерение противозаконно да присвои дамско портмоне, съдържащо ключове и 3 лв. – всички вещи на обща стойност 12 лв., като употребила за това сила.

Одобрените от съда споразумения имат последици на влезли в сила присъди.

Весела КЪНЧЕВА

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново