Осем години затвор получи мъж за убийство на клошар

Публикувано на пт, 8 Мар. 2019
243 четения

 

Осъдиха на осем години затвор мъжа, който уби клошар в средата на миналата година.  Мартин Грозев е признат за виновен за това, че на 29 юни миналата година на ул. „Магистрална” във Велико Търново, умишлено е умъртвил Красимир Маринов на 59 години от Полски Тръмбеш, като го прострелял с пистолет.

Грозев е признат за виновен и за това, че в период от неустановена дата до 30 юни м.г. е  държал огнестрелно оръжие и боеприпаси, без да има за това надлежно разрешение по Закона за оръжията, боеприпасите взривните вещества и пиротехническите изделия. Мъжът е разполагал със сигнално-газов пистолет марка „Ekol”, модел „Volga”, кал. 9мм. и боеприпаси – 8 броя преработени сигнални (халосни) патрони кал. 9мм.

На 29 юни 2018 г., в дома на обвиняемия на гости дошли съседи, с които се почерпили с ракия. След като мъжете си тръгнали, Грозев също излязъл от дома си, като взел със себе си и притежавания от него пистолет. Обвиняемият тръгнал към паркинга пред магазин „К2”. Между паркинга и кръстовището, в стая, оформена край транспортен вход – „тунел” към складовата база, се бил настанил и живеел пострадалият мъж, който бил без дом. Двамата се познавали отдавна, като преди няколко години имали конфликт. Сега отново се срещнали на пътя и между тях възникнал скандал. Мартин произвел два изстрела с пистолета в посока към Красимир. Едната сачма го улучила в главата, като пробила черепа му и заседнала в областта на малкия мозък. В резултат на това, пострадалият паднал на земята в безпомощно състояние. Виждайки това, обвиняемият набрал от телефона си номер 112 и съобщил, че до магазин „К2” е видял човек, който едва диша, след това си тръгнал. На място бил изпратен екип на Спешна помощ, който откарал пострадалия в спешното отделение на МОБАЛ в кома, където на 30 юли 2018 г. той починал.

Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативен съд – В. Търново.

Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново