Осъдиха трима за трафик на мигранти

Публикувано на вт, 31 окт. 2023
203 четения

По досъдебно производство на Районна прокуратура – Велико Търново бяха осъдени трима мъже, които незаконно са превозвали мигранти през страната.
Ю. С., В.М. (като извършители) и В.Р. (като помагач) бяха признати за виновни за това, че на 20 юни т.г. във Велико Търново в съучастие, с цел да набавят за себе си имотна облага, чрез използване на лек автомобил „Ауди А 6“ и лек автомобил „Пежо 307“ противозаконно подпомогнали чужденци – 7 лица, две от които ненавършили 16-годишна възраст (граждани на  Палестина и на Сирия) да преминават в страната в нарушение на Закона за чужденците в Република България.
За извършеното престъпление Ю. С. е осъден на шест месеца лишаване от свобода при първоначален общ режим, а на В. М. и В.Р. бяха наложени наказания по една година лишаване от свобода, изпълнението, на което на основание чл. 66, ал.1 от НК бе отложено за срок от три години. На тримата мъже бе наложена и глоба в размер на по 5000 лева.
На основание чл. 381, ал. 5, т. 6, пр. 1 от НПК вр. чл. 53, ал. 1, б. „а“ от НК лек автомобил „Ауди А6“, собственост на В. М., като вещ послужила за извършване на престъплението, бе отнета в полза на държавата.
Делото е приключило с одобрени от Районен съд – Велико Търново, споразумения с тримата подсъдими, които имат последиците на влезли в сила присъди.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново