Осъдиха съдебен заседател, пробутал фалшиво свидетелство за спасител

Публикувано на пт, 29 Ян. 2016
982 четения

Съдебният заседател в Окръжен съд Велико Търново Милен Ангелов се сдоби с условна присъда, след като опитал да стане спасител чрез измама. Бургаският районен съд се произнесе с присъда преди дни, с която признава търновеца за виновен в използването на неистински документ. Ангелов получи 6 месеца лишаване от свобода с три години изпитателен срок.
Според обвинението през юни 2013 г. мнимият спасител представил фалшиво свидетелство за придобита квалификация “Воден спасител на открити площи и море” пред бургаски плажен концесионер с цел да започне работа при него. На документа бил придаден вид, че изхожда от Областния съвет на БЧК във Велико Търново.
Съдебният заседател във великотърновския окръжен съд се прочу със заформилия се скандал малко след полагането му на клетва за обществената длъжност. Случката се разиграла през януари миналата година. Недопускането му от съдебната охрана в съда редом с магистратите предизвикали у нахъсания новоназначен служител вълна от негодувание, който се почувствал дискриминиран. Обиден, че не е уважен наравно с магистратите, Ангелов подал жалба и до бившия правосъден министър, в която се жалва от проявеното неуважение към него. Влиза в конфликт дори с председателя на Окръжния съд Мая Маркова.
Присъдата му не е окончателна и подлежи на обжалване пред Бургаския окръжен съд.
Мария НЕДЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново