Осъдиха мъж за имотна измама

Публикувано на вт, 29 Ян. 2019
310 четения

Две години и четири месеца затвор с 3 г. изпитателен срок получи мъж, извършил измама при продажба на жилище. С. Ц. е признат за виновен за това, че в периода от началото на май 2016 г. до 29 юли 2016 г., за да получи пари, заблудил различни лица. Обвиняемият и майка му притежавали апартамент във В. Търново. С. Ц. имал бизнес планове и се нуждаел от пари, поради което през 2015 г. учредили върху имота договорна ипотека като обезпечение на кредит. Поради неиздължаване на вноските, кредиторът предприел мерки за събиране на вземанията си.
С. Ц. продължавал да има нужда от средства и решил да обяви ипотекираното жилище за продан. Интерес към закупуване на имота проявила пострадалата П. Н. При сключване на предварителния договор тя веднага му превела 15 646 лв. След като получил капарото, обвиняемият не се явил за сключване на окончателен договор и не прехвърлил имота, за който се установило, че е ипотекиран.
С. Ц. решил да сключи предварителен договор за покупко-продажба и на избеното помещение към апартамента при ясно съзнание, че то не е обособено и вече има сключен предварителен договор за целия имот. На обява се обадила пострадалата М. И. Пострадалата заплатила капаро 4000 лв., но обвиняемият отново не прехвърлил имота.
Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжния съд в старата столица.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново