Осъдиха мъж за фиктивна продажба на лека кола

Публикувано на чт, 31 Ян. 2019
213 четения

Една година лишаване от свобода, с изпитателен срок от три години, получи мъж, извършил измама с фиктивна продажба на автомобил. К.Д. е признат за виновен за това, че на 15 април 2016 г. публикувал в интернет сайта обява за продажба на лек автомобил “Опел Астра” за 2500 лева, поместени били снимки на автомобила и телефонен номер за контакт.
Сим-картата с този абонатен номер той закупил “на черно”. При разследването се оказало, че същата била регистрирана на името на М. И., на чието име се водели и много други сим-карти. Същия ден пострадалият Г. В. позвънил на посочения в обявата телефонен номер. По време на разговора К. Д. обяснил, че автомобилът се намирал в Ямбол, както и че ако желае да го притежава, трябва да му изпрати капаро в размер на 200 лева чрез куриерска фирма.
Пострадалият решил, че ще закупи автомобила и превел поисканата сума, като се уговорили на следващия ден да се срещнат в Ямбол. Според уговорката, пострадалият отишъл до там, за да купи колата, но продавачът не се появил.
Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжния съд в старата столица.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново