Окръжният съд гледа отново делото “Червеите”

Публикувано на ср, 18 Сеп. 2019
841 четения

Поредното заседание по делото “Червеите” се проведе в Окръжния съд във В. Търново. То се гледа отново от магистратите, след като Апелативният съд в старата столица отмени изцяло присъда на първата инстанция, постановена през 2017 г.
В края на юни м. г. 33-годишните близнаци Станчо и Илия Станчеви от Павликени, по-известни като Червеите, бяха осъдени на общо 11 г. затвор. Те бяха обвинени в грабеж, придружен с опит за убийство.
Случката се разиграла около 23 часа на 18 януари 2016 г. във В. Търново, когато двамата откраднали 250 лв. от офис в близост до театъра, стопанисван от Айдън Юсеинов. Собственикът заедно с Карамфил Бижев и Альоша Атев заварили близнаците в офиса. За да запазят откраднатото, Червеите ударили с метална щанга по главата Карамфил и стреляли с пистолет срещу тримата мъже.
Илия беше осъден от Окръжния съд на 7 г. заради опита за убийство. Той получи и 3 г. затвор за това, че в него е открито оръжие, за което няма разрешително. Магистратите решиха той да излежи по-голямата присъда. Осъден беше и да заплати на Карамфил Бижев сумата от 10 000 лв. като обезщетение за неимуществени вреди и сумата от 250 лв. имуществени вреди, които гражданският ищец е претърпял в резултат на престъплението, ведно със законната лихва.
Весела КЪНЧЕВА
сн. архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново