Окончателно: 12 г. затвор за пиян шофьор, причинил катастрофа с трима загинали и двама ранени

Публикувано на пт, 27 авг. 2021
565 четения

Върховният касационен съд (ВКС) потвърди решение на Великотърновския апелативен съд, с което е потвърдена присъдата на Окръжния съд в старата столица на мъж, нарушил правилата за движение по пътищата и причинил произшествие с трима загинали и двама ранени.
За престъпното деяние на извършителя бе наложено наказание дванадесет години лишаване от свобода, той е лишен и от право да управлява МПС за срок от дванадесет години.
Б. А. е предаден на съд от Окръжна прокуратура – В. Търново и е признат за виновен в това, че на 26.11.2016 г. около 01,30 часа на пътя между Лясковец и Долна Оряховица при управление на лек автомобил “Форд” нарушил правилата за движение по пътищата. Извън населено място обвиняемият се движил със скорост от 110,7 км/ч и допуснал пътно-транспортно произшествие със спрял в неговата лента лек автомобил “ВАЗ 2121”.
В резултат на произшествието, по непредпазливост причинил смъртта на намиращите се на пътното платно зад лекия автомобил трима мъже и средни телесни повреди на двама мъже, като единият от пострадалите пътувал в неговата кола. Деянието е извършено в пияно състояние – с концентрация на алкохол в кръвта 1,28 на хиляда и случаят е особено тежък.
Решението на ВКС не подлежи на обжалване.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново