Охранител простреля пиян натрапник

Публикувано на пт, 30 Ное. 2012
131 четения

Обвинение за лека телесна повреда, нанесена с незаконно оръжие, е повдигнато на 62-годишния Г. А. Той охранявал площадка за строителни материали, използвани по т.нар. “Воден проект”, в района на Старото военно училище.
Мъжът бил на работа във вторник вечерта и обхождал складовата зона. Около половин час след полунощ се появил 35-годишният Ц. Ц., който работел наблизо и се познавал с охранителя. Бил много пиян и едвам се държал на краката си. Започнал да увещава своя познат да пият заедно. Охранителят обяснил, че е на работа и не може да си позволи да консумира алкохол и помолил Ц. Ц. да се махне от района на охраняваната зона. Натрапникът обаче не се отказал и продължил да досажда. След като всички методи за убеждение се изчерпали, Г. А. извадил газовия си пистолет и стрелял към пияния мъж. Оръжието било преправено и вместо с газови муниции, било заредено с патрони с оловни сачми. След изстрела, сачмата пробила дрехите на Ц. Ц. и заседнала на милиметри под кожата в областта на гърдите му. Пострадалият веднага отишъл в спешното отделение на болницата, където дежурният фелдшер видял, че става дума за огнестрелна рана и сигнализирал в полицията. Сачмата била извадена след оперативна намеса. Пациентът бил толкова пиян, че не могъл да даде никакво смислено обяснение как е бил прострелян и от кого.
В хода на започнатото разследване криминалистите стигнали до охранителя и го задържали. Оказало се, че газовият пистолет е личен и е регистриран по надлежния ред, но извършената преправка е напълно незаконна. Пистолетът е иззет.
Срещу Г. А. е повдигнато обвинение и му е наложена мярка за неотклонение “подписка”. Той е осъждан в миналото за документни престъпления и за неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа. Направил е пълни самопризнания.
Пламен КАРАИВАНОВ  

loading...
Пътни строежи - Велико Търново