Ограбиха възрастна жена, взеха й портфейла с 3 лв.

Публикувано на пн, 4 Ное. 2019
342 четения

Грабеж над 80-годишна жена от В. Търново разследват местни криминалисти. Сигнал за случая е получен в неделя в 18,46 часа. Изпратеният на мястото полицейски екип е установил, че същия ден следобед възрастната жена е пазарувала в магазин на площад “Славейков” в старата столица. След като излязла от търговския обект тя била последвана от непозната жена, която първо поискала да й помогне с чантите, а след това я блъснала, дръпнала торбата от ръцете й и отмъкнала портфейла й с 3 лв. в него и ключове. По случая е започнало досъдебно производство.

Бързо производство за кражба срещу 28-годишен местен жител е образувано в РУ в Полски Тръмбеш. Престъплението е станало на 22 октомври сутринта при обработване на катастрофа със самокатастрофирал товарен автомобил, управляван от 31-годишен румънски гражданин. Водачът е заявил пред униформените, че е открадната акумулаторната батерия на возилото. Разследващите са установили, че извършител на деянието е 28-годишен мъж от П. Тръмбеш. Той е задържан с полицейска мярка до 24 часа. Инкриминираната вещ е върната на собственика.

Кражба на около 6 м меден проводник, собственост на мобилен оператор от землището на Свищов, разследват служители на местното полицейско управление. Деянието е извършено в петък. По случая е започнало досъдебно производство.

Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново