Обвиниха мъж, поставил устройство за събиране на данни от банкомат

Публикувано на ср, 30 Окт. 2019
878 четения

43-годишен мъж е обвинен за извършено престъпление. Той е поставил електронно устройство за прочитане и записване на данни на банкомат. В хода на разследването си служителите на сектор “Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР- В. Търново са събрали достатъчно данни за виновността на мъжа от село Българене, община Левски. Изяснено е че през декември 2016 г. той е монтирал електронно устройство за прочитане и записване на данни от банкови карти на АТМ устройство пред банков клон в областния град.
Целта е била да се придобие информация за съдържанието на платежни инструменти на клиенти на банкомата. Той е привлечен, като обвиняем, наложена му е мярка за неотклонение “подписка”.
22-годишен от Страхилово е обвинен в извършване на документно престъпление. униформените установили, че в края на август тази година в заложна къща в областния град той е написал в декларация към заложен билет, неистина че е собственик на заложената вещ. След доклад на материалите в прокуратурата мъжът е привлечен като обвиняем.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново