Общ работник бере душа в Неврохирургията, падна от втория етаж на жилищен блок

Публикувано на пт, 19 сеп. 2014
1825 четения

Общ работник падна от терасата на втория етаж на новостроящ се блок на ул. “Народни будители” във В. Търново и бере душа в Неврохирургията на Областната болница.
48-годишният Милен е от Страхилово и бил нает на обекта като работник на търновската фирма “Елдом – Миса”. При демонтажа на метална тръба с проводници мъжът си заплел краката в захранващ кабел. Загубил равновесие и паднал от седем метра височина.
Закаран е в болницата в кома и потрошен. Пациентът вече излезе от безсъзнание, на медикаментозно лечение е, за сега не са налагат операции. Състоянието му е тежко, има опасност за живота му, заявиха лекуващите го лекари от Неврохирургията. Пострадалият не си спомня за злополуката, което е нормално състояние за контузията на мозъка, която е получил при падането. Възможни са усложнения, но е под лекарско наблюдение. Освен отока на мозъка, общият работник е и със счупен череп, счупено ребро и счупен прешлен. Гръбначният мозък не е засегнат. След стабилизирането му, ще се наложат лицево-челюстни операции, заради множеството потрошени кости по главата.
Пострадалият мъж е имал трудов договор, не е нелегален работник, заявиха от Инспекцията по труда, които също разследват злополуката. Вчера към обяд работодателят все още не се беше явил в Инспекцията по труда, за да даде обяснения и да занесе нужните документи. За трудовата злополука е образувано досъдебно производство.
Здравка МАСЛЯНКОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново