Непълнолетен беглец от ВУИ – Керека, задигна два леки автомобила

Публикувано на пн, 3 Ное. 2014
717 четения

15-годишно момче бе задържано от полицията, след като задигнало последователно два леки автомобила и се разхождало с тях.
Около обяд в събота служители на РУП в Павликени забелязали “Фиат”, изоставен с отключени врати на кръстовище в града. Проверка в системата на МВР показала, че колата е собственост на мъж от с. Керека. Когато криминалистите се свързали с него, той обяснил, че е оставил колата си паркирана пред дома си и в петък установил, че е изчезнала. След проведени действия по разследването, полицаите успели да стигнат до извършителя, когото открили на територията на Павликени. Това било непълнолетно момче от Дома за деца, лишени от родителски грижи в пордимското с. Тотлебен. Младежът имал дебело досие с криминални прояви и понастоящем бил настанен за поредната такава във възпитателното училище в с. Керека. При обиска полицаите намерили в него стикери от застраховка ГО, които били за “Фолксваген”. Оказало се, че в четвъртък младежът избягал от възпитателното училище и стигнал до намиращото се на 5 км с. Пушево. Там откраднал фолксвагена и го подкарал, но колата бързо угаснала и младежът я зарязал. Добрал се пеша до Керека, откъдето задигнал другата кола и се придвижил с нея до Павликени, където имал познати. Към момента му е повдигнато обвинение за двете кражби на коли, наложена му е и мярка за неотклонение надзор от директор на ВУИ.
Същият джамбазин открадна последователно две коли и в Свищовско в края на август, когато решил отново да навести аверите си в Павликени. Същият многократно бягал от дома в Тотлебен и от възпитателните училища, в които е настаняван, и в кратките периоди между арестите си се прехранвал с дребни кражби.
Пламен КАРАИВАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново