Неизвестен потроши стъкла на автомобили и къщи в Обединение

Публикувано на вт, 25 Февр. 2014
470 четения

Неизвестен извършител е потрошил стъкла на автомобили и къщи в с. Обединение, община П. Тръмбеш. Вандалската проява е извършена в неделя през нощта. Унищожени са задното стъкло и фаровете на лек автомобил “Опел”, предно стъкло на товарен автомобил от същата марка, фар и панорамно стъкло на “Фиат”, както и четири стъклопакета на ПВЦ-дограма в две жилища в селото. Обектите на вандалската проява се намират в различни части на населеното място, като разстоянията между тях достигат 2 км. Това почти изключва възможността посегателството да е спонтанна хулиганска проява. Част от поразените превозни средства и имоти са собственост на авджии от ловната дружинка на селото и в Обединение упорито се говореше, че вандалското деяние е дело на местен земеделец, който бил ядосан на ловците, че влизали с джиповете в нивите му. Екипът на “Янтра ДНЕС” разговаря с член на дружинката, според когото тази версия е малко вероятна. По думите му не всички поразени обекти са собственост на ловци, а дружинката не е имала конфликти с местни арендатори в последните месеци.
Кметът на селото Ганчо Ганев заяви, че не може да прави предположения кой е извършителят и подчерта, че е работа на разследващите органи да изяснят това. “Надявам се да бъде разкрит, защото такава проява е недопустима. Никога в селото не е ставало подобно нещо преди”, твърди той.
Практиката показва, че не рядко подобни “серийни” палежи и вандалства са дело на хора с психични отклонения. Няколко такива случая имаше във В. Търново през миналата година. Според Ганев обаче в селото нямало такива хора.
По случая е образувано досъдебно производство. Разследването продължава.
Пламен КАРАИВАНОВ 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново