Недоволен шофьор се опита да среже с ножовка скоба на “Паркинги и гаражи”

Публикувано на пн, 24 февр. 2014
1030 четения

40-годишен мъж от Велико Търново се опита да избегне плащане на наказателна санкция, като премахне скобата на “Паркинги и гаражи” от автомобила си. Произшествието станало в петък на улица “Христо Ботев” в центъра на старата столица.
Служители на “Паркинги и гаражи” установили, че за автомобил “Опел”, паркиран на улицата, не е платена такса за престой в “синя зона”. Блокирали колелата му със скоба и зачакали обаждането на собственика, който трябвало да плати 10 лв. за освобождаването на колата си. Шофьорът Д. Г. обаче решил да не плаща глобата и с ножовка се захванал да реже скобата.
Действията му по една от най-оживените улици в града привлекли вниманието на минувачите и в полицията бил получен сигнал. На място бил изпратен екип на РУП – В. Търново, който прекратил неправомерните действия на водача. Извършеният оглед показал, че по скобата са нанесени щети и срещу Д. Г. било образувано досъдебно производство за унищожаване и повреждане на чуждо имущество.
Преди около година и половина студент в НВУ бе хванат при подобен опит да освободи возилото си от скоба на бул. “България”. Той бе изправен на съд и осъден да плати 1000 лева глоба за действията си.
Пламен КАРАИВАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново