Начо от Лясковец: „Съжалявам, ужасна трагедия“

Публикувано на пн, 13 Ное. 2023
2736 четения

„Съжалявам, това е ужасна трагедия“ – това бяха единствените думи на Начо Пантелеев, който в събота блъсна и уби в жескота катастрофа футболния треньор Ферарио Спасов. 24-годишият мъж от Лясковец дойде в полицията във В. Търново в присъствието на адвоката си Венцислав Фоти, за да върне шофьорската си книжка. Начо бе покрил с качулка лицето си и не спря пред медиите, като пътьом само заяви, че съжалява за ужасната трагедия. Пред адвоката си заявил, че не помни отделни части от катастрофата, но като цяло си дава представа какво се е случило.
Връчени му бяха две постановления – с едното му се налага забрана да напуска пределите на България, а с второто се отнема свидетелството му за управление на МПС, тъй като има повдигнато обвинение по настоящото наказателно производство за причиняване на смърт по непредпазливост. И двете постановления се оказаха с дата от понеделник, 13 ноември.
Венцислав Фоти заяви, че представлява Начо Пантелеев по две наказателни производства. Едното е за извършеното ПТП, а другото – за държане на няколко грама марихуана за лична употреба. По второто му е повдигнато обвинение преди няколко месеца за маловажен случай и вероятно ще му бъде наложено административно наказание глоба.
„Първо ще изчакаме да отмине хематома на главата на Начо, ще депозирам молба до разследващите органи, с която ще помолим той да даде подробни обяснения и да разкаже абсолютно всичко. Желая да даде обяснения, преди да се е запознал с доказателствата, за да не остане капка съмнение, че казва нещо, защото е видял някакви доказателства. Той се чувства много неприятно, съжалява за ситуацията. Пред мен изрази готовност да съдейства и да си понесе наказателната отговорност в случай, че бъде постановен събеден акт“, коментира адвокат Венцислав Фоти.
Той заяви, че няма информация колко акта или фиша са наложени досега на Начо Пантелеев, но е сигурен, че тази справка ще бъде налична за досъдебното производство. Фоти сподели, че клиентът му съдейства изцяло и няма намерение да се укрива. Още не е ясен какъв точно е механизмът на катастрофата, защото още няма заключение по автоекспертизите.
Прокурорът Йордан Кожухаров, който освободи Начо срещу подписка, беше извикан при и.д. главен прокурор Борислав Сарафов, след като решението му възмути стотици хора. Кожухаров заяви, че все още няма окончателна експертиза за скоростта, с която се е движел Пантелеев с мерцедеса си.
В дома на Начо снощи нахлу полиция заради снимка с пистолет в социалните мрежи. Оръжие не е открито, като не е установено чий е пистолетът, с които има разпространени снимки.
Анатоли ПЕТРОВ
сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново