Начален учител със страст към малки момченца взе поредната си жертва

Публикувано на чт, 12 сеп. 2013
1259 четения

Бащината къща на Асен в Долна Оряховица.

39-годишен педофил с перверзна страст към малки момченца взе поредната си жертва. Два дена след като предсрочно излезе от затвора, Асен Кючуков посегна на 6-годишно дете в Първомайци.
В края на август полицаите ми се обадиха, за да ми кажат, че “нашият човек” излиза от затвора и да ми заострят вниманието, разказа кметът на Долна Оряховица Григор Минков. Скверната история се разиграла между 24 и 26 август т.г. Педофилът трябвало да се прибере при баща си в схлупената им къщурка в покрайнините на Д. Оряховица. Докато разбера, че го пускат, полицаите ми се обадиха, че отново е арестуван за блудство, продължава кметът.
Около 14 ч. на 26 август гол мъж до кръста и с долнище на анцуг почукал на врата в кметството в Първомайци. Асен Кючуков питал за вуйчо си, който живее в селото. После обяснил на служителката, че иска удостоверение за наследници, но нямал документи, и моите хора го отпратили, а после се случил ужасът с момченцето в парка между кметството и читалището, разказа кметът на Първомайци Ясен Янков.
Под сянката на скътаната от страничен взор площадка до кметството играели 4-5 малки момченца. Педофилът се присламчил до тях, търсейки начин да ги заговори. Поливахме градинките, когато мъжът се появи. Обсъдихме го с жените, защото по походка приличаше на “мека китка”. Видяхме го как отиде към дечицата. След малко най-малкото момченце дойде и каза, че го опипвал, бръкнал му в гащите. Не взехме оплакването му на сериозно, но се спряхме и започнахме да наблюдаваме мъжа, разказа Райна Смилова. Педофилът отново наобиколил момченцата и те се разкрещели. Тогава от кметството в Първомайци извикали кварталните полицаи, които го задържали. Справка в МВР показала богатото съдебно досие на мъжа с диплома за начален учител.
Така осъжданият три пъти за блудства Асен Кючуков пак попадна зад решетките. Посегателството над 6-годишното момченце се разследва от окръжната прокуратура във В. Търново, защото деянието му е в условията на опасен рецидив. На 4 септември Апелативният съд е потвърдил постоянното задържане под стража на Кючуков, защото имало опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление. Пред разследващите той не се признал за виновен.
Серийният педофил е излязъл на свобода на 24 август. Излежавал е последната ефективна присъда от 3,4 г. за гавра с две момчета на 7 и 10 г. в Пазарджик през 2010 г.
“Дойде си при мен и ми каза, че си идва от Козлодуй, където е майка му. Никога не е говорил за затвора. Сигурно се срамуваше от мен. Тази му слабост ме превърна във враг на хората в Д. Оряховица, дори са нападали дома ни, неохотно сподели бащата на Асен, Николай Кючуков, който дълги години е преподавал рисуване и трудово обучение в Козлодуй.
След развода с майката на Асен се прибира в Долна Оряховица. Асен остава в Козлодуй. Според бащата влечението на сина му към малки момченца се отключила след пълнолетието. Сигурно е от непостоянните грижи на майка му, разсъждава бащата.
Родителите ми не са ме прегръщали. Аз съм гушкал много деца, няма идеални хора, казва педофилът на едно от заседанията по делата срещу него в Г. Оряховица.
Влечението на Асен към децата се проявява когато учи начална педагогика и тогава в Козлодуй той прави първите си блудства. Предпочита момченца на по 7-8 г. Заговаря ги по детски площадки, сяда до тях, бърка в панталоните им и и ги щипе по слабините. През 2006 г. срещу него е образувано досъдебно производство за блудство с две момченца.
На първа и втора инстанция е осъден на 2,5 г. затвор. Докато Върховният касационен съд разгледа делото, Асен се мести да живее при баща си в Д. Оряховица. Там отново започва да налита на деца. Според бащата влечението му е провокирано и от кратките периоди, в които учителства в село Върбица и във врачанско село. Клюките говорят, че там дори е линчуван от родителите на пострадалите хлапета. В Д. Оряховица педофилът по цял ден скита по улиците и търси жертви.
Според експертизите по делата му страда от хомосексуални наклонности, психопатия от смесен тип, нарушена социална адаптация и крипторхизъм (аномалия, при която единият или и двата тестиса не са “слезли” от тялото).
На 29 май 2008 г. Асен се прибира към къщата на баща си. Момче и момиче на по 8 г. си играят с коте на улицата. Мъжът се присъединява към децата, прегръща момченцето, хваща го здраво с ръка, а с другата бърка в панталонките му и започва да гали детските гинеталии. Започва да пъшка. Момченцето се разплаква. Другото дете отива да викне баба си, но докато тя дойде, педофилът вече си е тръгнал.
Асен влиза в затвора в края на 2008 г. по делото от Козлодуй. След това лежи и за делото от Д. Оряховица. Излиза през 2010 г. Отива в Пазарджик и отново търси жертви за задоволяване на нагона си. Влиза в ареста през април 2010 г. Пред полицаите се представя с имената на брат си. Проверка в системата показва истината и предишните му две присъди лъсват. Следва нова, последната от 3,4 г. Вероятно е работил в затвора и е излежал присъдата си по-рано, обясняват прокурори. Така серийният педофил излиза на 24 август, за да вземе поредната си жертва – невръстно момченце.
Здравка МАСЛЯНКОВА
сн. авторката

loading...
Пътни строежи - Велико Търново